True Colors

Zie mij. Bewonder en benijd mij. In True Colors gaat choreografe Alida Dors op zoek naar de ware persoon achter onze online identiteit.  Een voorstelling over hoe we ons online mooier voor doen dan we zijn en de frustrerende strijd om die verhullende beelden in stand te houden. Met haar kenmerkende en vernieuwende hiphopvocabulaire gestript van show en bravoure, worden de verhalen achter de verhullende beelden op social media ontrafeld. We zien wat we het liefst verborgen houden.

Waar Alida Dors in haar vorige productie samenwerkte met taalvirtuoos Typhoon vond ze voor True Colors een artistieke partner in muziektheatergezelschap Silbersee. Het resulteerde in een uitzonderlijke cast met operazanger Maciej Straburzynski en spoken word kunstenaar Guus van der Steen die samen met BackBone’s dansensemble live on stage te zien zijn. Beeldend kunstenaars Manuel Rodrigues en Sarah Orfali maakten speciaal voor True Colors videoprojecties die de fake reality van social media bijna tastbaar maken.

Niet eerder kwamen zoveel verschillende kunstvormen samen in een voorstelling van BackBone. Continue zijn ze met elkaar in dialoog en vloeien zelfs in elkaar over: een ultieme verrijking van Alida’s danstaal.

True Colors gaat op 28 januari 2017 in première in Theater Bellevue in Amsterdam.

pers

"Tegenover de eigentijdse rap, een mooi contrast, staat de klassieke stem van operazanger Maciej Straburzynski, die diepe emoties en vervlogen tijden oproept." Volkskrant ★★★

"De selfies verschijnen steeds nadrukkelijker op de projectieschermen: prachtig gestylede portretfoto’s van de vijf dansers, veel gladder, onberispelijker en onbezorgder dan hun alter ego’s van vlees en bloed, die repetitief en machinaal zwoegend door het leven gaan." NRC Handelsblad ★★★

“Hiphopdans, dat is waar Alida Dors haar wortels heeft. Maar haar werk is veel breder dan dat. In haar nieuwe productie True Colors zoekt ze de kruisbestuiving van dans met spoken word, klassieke zang en film. Het resultaat is indrukwekkend.” KunstHart

credits

choreografie en concept | Alida Dors
performance | Pom Arnold, Bilal Bachir, Donna Chittick, Liza Panjoel, Delano Spenrath (dans), Maciej Straburzynski (zang), Guus van der Steen (spoken word)
muziek | Dj Lovesupreme & Silbersee
videoprojectie | Manuel Rodrigues & Sara Orfali
lichtontwerp | André Goos
kostuumontwerp | Arien de Vries
scenografisch advies | Ascon de Nijs
muziek en tekstdramaturgie | Maarten van Hinte
dansdramaturgie | Peggy Olislaegers & Annette van Zwoll

De voorstelling is een coproductie van BackBone met Silbersee, Productiehuis Rotterdam, Het Klooster (Woerden) en Tanzhaus NRW (Düsseldorf).