The Sorcery - Part 1

The Sorcery is een vernieuwend concept van hiphop choreograaf Alida Dors, waarin zij choreografen uitnodigt om samen, vanuit dezelfde bron (hiphop) en een overkoepelend thema maar met ieder een eigen artistieke invulling, een voorstelling te creëren. Na de voorstelling volgt een gesprek over de samenwerking en het gebruik van hun hiphopbronnen.

Ze ontmoetten elkaar tijdens een panelgesprek over het gebruik van muziek in eigen werk. Hun grote liefde voor de hiphopcultuur is wat hen verbindt. Nu delen zij het podium met een double bill: The Sorcery.
De toonaangevende Nederlandse hiphop choreograaf Alida Dors en de getalenteerde Duitse hiphop danser en choreograaf Takao Baba, bundelen hun krachten voor The Sorcery Part 1. 

Met vier dansers samengesteld uit elkaars crew en met een overkoepelend thema, geven zij hun persoonlijke artistieke ‘flavour’ aan deze voorstelling. In ieder 20 minuten neemt Alida je tijdens F*** My Keeper en Takao tijdens ,,Lim It'' je mee in hun perspectief op de kracht van zelf opgelegde en sociale structuren. Onze eigen denkwereld kan onze ergste vijand zijn. Wat en wie bepaalt uiteindelijk welke paden door wie bewandeld worden? 

credits

Choreography
Takao Baba
Alida Dors

Dansers
Pom Arnold 
Kleson Silva Moreira
Solomon Quaynoo
Remses Rafaela

agenda

  • Tolhuistuin Amsterdam
  • Tanzhaus nrw Düsseldorf (DE)
  • Tanzhaus nrw Düsseldorf (DE)
  • Theater Rotterdam Rotterdam
  • Theater Rotterdam Rotterdam
  • Het Theaterschip Deventer