Together X ALPH

Een intrigerend tweeluik waarin BackBone lid en hiphop choreografe Donna Chittick haar blik presenteert op sisterhood én brotherhood. Een avond waarin de hiphop gevierd wordt.  

Together

In Together tonen vier danseressen ons de vrouwen van nu: zelfverzekerd, tegelijkertijd stoer en breekbaar, samen. Donna Chittick haalde hiervoor niet alleen inspiratie uit haar haar eigen leven, maar ook uit het alledaagse leven van de zelfstandige vrouw en de levenskeuzes die op haar pad komen. In een eigentijdse mix van urban dansstijlen, gaat Chittick op zoek naar de vrouwelijke kracht in die dansstijlen, en maakt ze een voorstelling waarvoor ze inspiratie haalde uit de dagelijkse werkelijkheid van zowel haar dansers als haarzelf.

ALPH

Een dansvoorstelling die masculiene energie weerspiegelt. Vier dansers nemen ons mee in hun wereld. Trots, kracht en zelfvertrouwen lijken te leiden tot onderlinge rivaliteit. Toch zijn de mannen ook verbonden door een worsteling die ze in elkaar herkennen. De mannen beproeven elkaar, en zijn tegelijkertijd in vertrouwen met elkaar. Is dat ware broederschap?

Over Donna Chittick

Choreografe Donna Chittick is een van de nieuwe makers die de komende tijd door het Fonds Podiumkunsten wordt ondersteund. De meesten zullen Donna kennen van verschillende stukken van BackBone als True Colors, Built For It en Rebound. Eerder ontwikkelde ze haar danstaal bij Hiphopcentrum Solid Ground Movement, en bij productiehuis Korzo.

pers

"Ik houd sowieso van de hiphopdans, van de nonchalante virtuositeit, de concentratie. Van de stoerheid, ja dat ook. Over mannen gaat dit stuk, over alpha males om precies te zijn. Hoe verkeren alfa-mannen, gedreven door hang naar dominantie, met elkaar?" - Column NRC, Joyce Roodnat

"Het sterke aan Together is dat Chittick dit thema tastbaar maakt door een scala aan verschillende dansstijlen en -invloeden de revue te laten passeren." - Theaterkrant

"De tragiek van het mannelijke onvermogen om met ‘zwakte’ om te gaan wordt schrijnend voelbaar." - Theaterkrant

credits

Choreografie
Donna Chittick
Dansers ALPH
Juersson Hermanus, Giovanni Pisas, Ibrah Silas Jackson & Waikuma Pentury
Dansers Together
Liza Panjoel, Fiona Dekkers, Cedella Steur & Hannah Chandra Mahler
Lichtontwerp
Jeffrey Steenbergen
Licht en techniek
Simchah Hoed
Kostuums & vormgeving
Kenley Chittick
Muziek
DJ Lovesupreme
Campagnebeeld
Bowie Verschuuren
Dramaturg Together
Peggy Olislaegers
Dramaturg ALPH
Leo Spreksel
Artistiek/dramaturgisch advies
Alida Dors en Peggy Olislaegers
Productie
Angelique van Beckhoven
Zakelijk leider
Ger Jager
Publiciteit
Yoram Otten
Met speciale dank aan
Fonds Podiumkunsten, BackBone, CC Amstel en Solid Ground Movement