Nieuws

De tour is begonnen!

publieksreacties

Na een succesvolle aftrap in het uitverkochte Theater Rotterdam trekt Or Die Trying door het gehele land. Check daarom onze agenda voor een show bij jou in de buurt! Op de premiere hebben we erg mooie en lieve reacties ontvangen van het publiek. Klik HIER voor de video.

Or Die Trying

Een nieuw dance chronicle

In Or Die Trying smelten dans en thaiboksen samen op het podium en geven een nieuwe krachtige twist aan het begrip podiumkunst. "Voor mij is thaiboksen net als dans een vorm van bewegen om mezelf te uiten. Een bokswedstrijd lijkt op een duet, maar heeft een andere bewegingstaal. Ik zag het als een mooie uitdaging om de taal van dans en de taal van thaiboksen samen te brengen op het podium. Ik ben gezegend met een cast van topsporters en getalenteerde dansers die samen met mij deze uitdaging aan wilden gaan." Or Die Trying is het nieuwe dance chronicle van BackBone. Bekijk HIER de teaser!

Or Die Trying gaat op 12 oktober 2019 in première in Theater Rotterdam

Trailer Rebound

Rebound bijna in premiere

De laatste week repetities gaan van start voor de nieuwste dansvoorstelling Rebound. Tijdens deze laatste week, ook wel montageweek genoemd, komen alle afzonderlijke puzzelstukjes samen en worden de puntjes op de i gezet. De dagen zijn lang, er vallen veel zweetdruppels en er hangt een bijzondere saamhorige sfeer. Een spannende periode waarin wordt toegewerkt naar de try-out op 11 januari en de feestelijke première op 12 januari. 
Nieuwsgierig naar waar we nou precies mee bezig zijn? Bekijk de trailer van Rebound HIER 

Rebound

De urban dansvoorstelling van 2019

Na een succesvol tournee met Speak Up! zijn de voorbereidingen voor de nieuwe urban dansvoorstelling van 2019 in volle gang. 
Vanaf oktober starten de repetities voor Rebound, een remake van het werk van Conny Janssen uit 2005. 

Net als Conny onderzoekt Alida Dors het begrip ‘veerkracht’. Alida laat zich onder andere inspireren door de vele vluchtelingen en asielzoekers die opnieuw hun identiteit moeten hervinden, het begrip ‘glazen plafond’ en soortgelijke beklemmende situaties. De dansers ontwikkelen breekbaar, strijdbaar en gepassioneerd hun eigen verhaal, waarin ze geconfronteerd worden met zelf opgelegde en sociale structuren.

Rebound gaat op 12 januari 2019 in première in Theater Bellevue 
 

BackBone op Holland Festival 2018

Each one teach one

Afgelopen zaterdag 9 juni organiseerde BackBone samen met Holland Festival, Solid Ground Movement en de Franse choreograaf Anne Nguyen een speciale middag over urban dance in het danstheaterveld. 'Each one teach one' is een veel gehoord hiphopcredo en was het credo van deze middag. 

Onder leiding van Elten Kiene en moderator Peggy Olislaegers gingen Alida Dors en de Franse choreograaf Anne Nguyen in gesprek met dansers en theatermakers. Onder andere over de ontwikkeling van hiphop (van straat naar theater), diversiteit binnen het genre en de doorstroom naar het professionele werkveld. Het was een middag vol interessante gesprekken die werden afgewisseld met toffe presentaties van urban dansgroepen.