Nieuws

Werk samen met Alida Dors

RIOT en Or Die Trying

Alida Dors zoekt voor twee voorstellingen die komend seizoen gaan toeren dansers (man/vrouw/genderneutraal) met een stevige hiphop basis. Je bent inzetbaar op verschillende plekken in de voorstelling en werkt intensief samen met de kerndansers en artistieke crew van Alida Dors. 

Wat we zoeken: Hiphop is je basis, maar je durft voorbij die danstaal te denken en te bewegen. Je beschikt over meerdere dansstijlen en kunt ons verrassen met een combinatie die rauw is. Jouw bijdrage aan het artistieke proces is essentieel en je beschikt daarom over een open karakter met lef. Je staat open voor coaching en kunt goed omgaan met feedback. Je houdt van samenwerken en voelt je verbonden met het werk van Alida Dors. Dit laatste lezen we graag terug in je motivatiebrief.
 
De voorstellingen zullen gaan toeren komende herfst en winter. De auditie zal plaatsvinden op woensdag 7 juli van 10:00 tot 20:00 in Theater Rotterdam.  

Interesse? Stuur uiterlijk 2 juli je motivatiebrief, CV, max 3 foto’s en een link naar een video van jezelf en/of een wetransferlink naar productie@backboneconnects.nl ter attentie van Angelique van Beckhoven.

Auditie oproep voor Kaap Liefde

BackBone zoekt young professionals

Dans jij mee in de nieuwe voorstelling Kaap Liefde van Raymi Sambo waarvan Donna Chittick de choreografie doet? Hiervoor zoeken we zowel jonge allround hiphop als moderne dansers.

Over Kaap Liefde: Tijdens een vakantie in een Afrikaans land wordt de overwerkte Astrid verliefd op Kofi. Hij reist met haar mee terug en in Nederland krijgen ze een tweeling. Het leven samen blijkt niet zo rooskleurig als op het prachtige palmstrand. Wanneer er voor hem geen plek meer is in Astrids leven haalt een radeloze Kofi zijn kinderen van het schoolplein en vertrekt. Met een op sensatie beluste televisieploeg reist Astrid hem na. De klopjacht op Kofi begint.

Kaap Liefde is een voorstelling over liefde, (on)macht en wraak. Geïnspireerd op het TV-programma ‘Ontvoerd’ waarin het verhaal van de ‘dader’ niet in beeld komt. Raymi Sambo en de makers vragen zich af: ‘Wat is zijn verhaal?’ Wat laat de televisie ons wel of niet zien? ‘Wanneer ben je dader en wanneer slachtoffer?’

BackBone zoekt meerdere young professionals en we hebben een stageplek voor een dansstudent. De repetitieperiode duurt van 2 augustus t/m 15 september 2021. Try-outs zijn 16 en 17 september met daaropvolgend de première op 18 september. De Voorstelling zal touren in tussen oktober 2021 en december 2021. Interesse? Stuur je Cv en 1 dansvideo/showreel van jezelf naar publiciteit@backboneconnects.nl

Deadline voor je aanmelding is 30 juni. De auditie vindt plaats op 4 juli in de studio's van Solid Ground. Tot dan?

Gezocht! Nieuw danstalent voor RIOT

Alida Dors zoekt voor haar nieuwe grote zaal voorstelling stagiairs (man/vrouw/ genderneutraal) met een stevige hiphop basis. Als stagiair ben je als co-creator actief in het repetitieproces, word je inzetbaar op verschillende plekken in de voorstelling en zul je minimaal 6 voorstellingen meespelen. Je werkt intensief samen met de kerndansers en artistieke crew van Alida Dors. Er is een stagevergoeding beschikbaar.

Wat we zoeken: Hiphop is je basis, maar je durft voorbij die danstaal te denken en te bewegen. Je beschikt over meerdere dansstijlen en kunt ons verrassen met een combinatie die rauw is. Jouw bijdrage aan het artistieke proces is essentieel en je beschikt daarom over een open karakter met lef. Je staat open voor coaching en kunt goed omgaan met feedback. Je houdt van samenwerken en voelt je verbonden met het thema van RIOT. Dit laatste lezen we graag terug in je motivatiebrief.
 
Over RIOT: In de dansvoorstelling Riot maakt Alida Dors de onrust van de wereld voelbaar. Met het onderbuikgevoel van een opstand komen dans, spoken word, film en live muziek samen. RIOT is een voorstelling over mensen, over ons, over jou in het spanningsveld van opstand, woede en hoop. Op 16 maart gaat deze nieuwe productie in première in Theater Rotterdam en zal 12 keer op verschillende plekken in Nederland spelen. De repetitieperiode vindt begin januari plaats.
 
De eerste auditie zal plaatsvinden op 4 november in Theater Rotterdam. De tweede auditie bestaat uit een jamsessie met de kerndansers.

Interesse? Stuur vóór 2 november je motivatiebrief, CV, max 3 foto’s en een link naar een video van jezelf naar productie@backboneconnects.nl ter attentie van Angelique van Beckhoven. Voor vragen kun je terecht bij Yoram Otten via 0629022140 of publiciteit@backboneconnects.nl

Or Die Trying genomineerd voor dansprijs de Zwaan 'meest indrukwekkende dansproductie'

Tijdens de Avond van de Nederlandse Dans op donderdag 1 oktober werd bekendgemaakt dat Or die trying van Alida Dors is genomineerd voor de VSCD Dansprijs ‘de Zwaan’ voor de ‘meest indrukwekkende dansproductie’. “Ik ben blij met deze erkenning. Or die trying toont een basishouding waar ik in geloof. De voorstelling viert de kracht van de lerende mens. Dat dit juist nu wordt gezien, sterkt me. Ik ben blij dat mijn werk en mijn visie gevoeld wordt," vertelt Dors.

De genomineerden werden bekendgemaakt tijdens een uitzending van De Avond van de Nederlandse Dans, de opening van het Festival de Nederlandse Dansdagen dat dit jaar volledig digitaal te volgen is. 

De jury vertelt het volgende over de voorstelling: Or Die Trying van Stichting Backbone is een voorstelling die de kijker vanuit een interdisciplinaire insteek vechtlust toont en laat ervaren. Choreograaf Alida Dors vertrekt daarvoor vanuit de positie van haar vader, die als Surinaamse immigrant naar Nederland kwam om een beter bestaan op te bouwen en een boksschool begon. Zijn aanwezigheid op video biedt een extra laag aan de voorstelling waarin op intelligente en intrigerende wijze thema’s als wilskracht en doorzettingsvermogen over het voetlicht worden gebracht. Daarmee heeft Dors de dansjury overtuigd om deze bijzondere voorstelling te nomineren voor de Zwaan voor 'beste dansproductie’.

Mede door de korte filmbeelden van haar vader wordt de persoonlijke urgentie van choreograaf Alida Dors voelbaar. Incasseren en nooit opgeven, door de generaties heen, Dors heeft met Or Die Trying wederom een zeer relevante en aangrijpende voorstelling gemaakt

Prijsuitreiking in 2020
De VSCD-Dansprijzen worden al sinds 1983 uitgereikt en Zwanen worden ook wel de ‘Oscars’ van de Nederlandse dans genoemd. Ze hebben als doel de prestaties van dansers en gezelschappen te eren door deze onder de aandacht te brengen van een groot publiek. De jaarlijks uitgereikte prijs is een fraai bronzen beeld gemaakt door choreograaf en beeldend kunstenaar Toer van Schayk. Vanwege de Corona crisis wordt de uitreiking van de prijzen uitgesteld naar volgend jaar, waarbij de jury per prijs de prestaties en voorstellingen over twee seizoenen zal meenemen in haar afwegingen en keuzes.

Show your BackBone

Speak up!

This is not te time to be silent