Nieuws

Or Die Trying recensies

BacBone in het nieuws

De reacties over onze krachtige energieke voorstelling Or Die Trying stromen binnen! Zo heeft Djuna Kramer van de theaterkrant geschreven "Een sterke, inspirerende voorstelling, over een strijd die niet gevoerd moet worden uit wanhoop en agressie, maar uit liefde" en liet het Parool weten dat Alida het krachtige repertoire van vier sportvrouwen prachtig afzet tegen de moves van de ijzersterke urban dancers. Ook Movement Exposed en I Love Theater waren erg te spreken over onze voorstelling.

Or Die Trying is van start gegaan en is te zien t/m 24 januari 2020

Luister naar het vooronderzoek van Alida

Backbones eerste podcast


 

Wist je dat we speciaal voor de voorstelling een podcast hebben gemaakt? Zowel met de interdisciplinaire voorstelling als de podcastreeks wil Alida inzoomen op de eerste migratiestroom die naar Nederland is gekomen en de twee generaties die daarop volgen. Welke strijd geven ouders door aan hun kinderen om weerbaar te zijn in de wereld van nu? Welke strijd die ouders gevoerd hebben is relevant om weerbaar te zijn in deze tijd? Luister naar Alida's inspirerende gesprekken met o.a. haar vader, Guillaume Philibert (Filling Pieces), Marga Weimans, Jetty Mathurin en Nicole Terborg.

Volg onze podcast op Apple podcast, PodNL of Spotify

De tour is begonnen!

publieksreacties

Na een succesvolle aftrap in het uitverkochte Theater Rotterdam trekt Or Die Trying door het gehele land. Check daarom onze agenda voor een show bij jou in de buurt! Op de premiere hebben we erg mooie en lieve reacties ontvangen van het publiek. Klik HIER voor de video.

Or Die Trying

Een nieuw dance chronicle

In Or Die Trying smelten dans en thaiboksen samen op het podium en geven een nieuwe krachtige twist aan het begrip podiumkunst. "Voor mij is thaiboksen net als dans een vorm van bewegen om mezelf te uiten. Een bokswedstrijd lijkt op een duet, maar heeft een andere bewegingstaal. Ik zag het als een mooie uitdaging om de taal van dans en de taal van thaiboksen samen te brengen op het podium. Ik ben gezegend met een cast van topsporters en getalenteerde dansers die samen met mij deze uitdaging aan wilden gaan." Or Die Trying is het nieuwe dance chronicle van BackBone. Bekijk HIER de teaser!

Or Die Trying gaat op 12 oktober 2019 in première in Theater Rotterdam

Trailer Rebound

Rebound bijna in premiere

De laatste week repetities gaan van start voor de nieuwste dansvoorstelling Rebound. Tijdens deze laatste week, ook wel montageweek genoemd, komen alle afzonderlijke puzzelstukjes samen en worden de puntjes op de i gezet. De dagen zijn lang, er vallen veel zweetdruppels en er hangt een bijzondere saamhorige sfeer. Een spannende periode waarin wordt toegewerkt naar de try-out op 11 januari en de feestelijke première op 12 januari. 
Nieuwsgierig naar waar we nou precies mee bezig zijn? Bekijk de trailer van Rebound HIER