Nieuws

BackBone maakt graag kennis met jou!

Audities

Hiphop dansgezelschap BackBone van choreograaf Alida Dors zoekt nieuwe dansers (m/v) en een zangeres (v). Meld je nu aan voor de audities op 29 maart 2018!

Profiel dansers (m/v): Hiphop is je basis, maar je durft voorbij vorm te denken en te bewegen. Je beschikt over meerdere dansstijlen en kunt ons verrassen met een combinatie die rauw is. Je hebt minimaal drie jaar ervaring als performer. Jouw bijdrage aan het artistieke proces is essentieel en je beschikt daarom over een open karakter met lef. 

Profiel zangeres (v): Opera, jazz, pop of soul: jouw klank en attitude is voor ons belangrijker dan je achtergrond. Je durft samen te werken met diverse disciplines en kijkt voorbij vorm. Jouw bijdrage aan het artistieke process is essentieel en je beschikt daarom over een open karakter met lef.

LET OP: Er zijn ook enkele stageplekken beschikbaar voor stagiaires in het derde of vierde jaar van hun opleiding.

Lees meer...

Making Of Speak Up!

Energieke dans, live zang, tekst, klassieke en elektronische muziek grijpen in elkaar en spatten van het podium. Met Speak Up! slaan BackBone en Silbersee voor de tweede keer de handen ineen.

Een kijkje achter de schermen bij de nieuwe dansvoorstelling Speak Up! Interviews met choreograaf Alida Dors, muzikaal leider Romain Bischoff, dansdramaturg Peggy Olislaegers, componist JacobTV en DJ Lovesupreme. Bekijk de making of hier

Trailer Speak Up!

12 januari 2018 | Theater Rotterdam | Premiere Speak Up!

Energieke dans, live zang, tekst, klassieke en elektronische muziek grijpen in elkaar en spatten van het podium. Met Speak Up! slaan BackBone en Silbersee voor de tweede keer de handen ineen.

Stel, je hoort dat je op een dag verantwoording af moet leggen voor al je daden. Blijf je dan handelen zoals je nu doet? Vol trots presenteren wij de trailer van onze nieuwe urban dansvoorstelling Speak Up! Bekijk de trailer hier

Nieuwe voorstelling Speak Up!

12 januari 2018, Theater Rotterdam, premiere

Spannende tijden in aantocht voor BackBone. Over twee weken starten de repetities van de nieuwe voorstelling Speak Up!
Deze bijzondere combinatie van dans en zang, hiphop en opera, mythe en actualiteit, hemel en aarde…gaat op 12 januari 2018 in première

Ben jij trots op wie je bent? Stel dat je over een jaar moreel gewogen wordt door een hogere macht. Zou je dan blijven handelen zoals je nu doet?

Hiphop dansgezelschap BackBone en muziektheaterhuis Silbersee slaan voor de tweede keer de handen ineen voor de nieuwste urban dansvoorstelling Speak Up! Zes mensen in de kracht van hun leven roepen zichzelf en elkaar ter verantwoording. Met hun hart op de weegschaal worden ze geconfronteerd met hun eigen, soms grensoverschrijdend gedrag en daden waar ze zelf niet trots op zijn. Durven zij zich uit te spreken? Zijn ze bereid te reflecteren op wie ze werkelijk zijn? 

Choreografie & Concept: Alida Dors
Muzikale leiding: Romain Bischoff
Muziek: Jacob ter Veldhuis & DJ Lovesupreme
Dramaturgie: Peggy Olislaegers & Maarten van Hinte
Toneelbeeld: Ascon de Nijs

BackBone op Rotterdam Uitdagen 2017

In september start het nieuwe culturele seizoen, en dat lieten ze in Rotterdam niet zomaar voorbij gaan. Tijdens de Rotterdam Uitdagen 2017 gaven de grote namen én culturele talenten van Rotterdam een sneak peek van hun nieuwe voorstellingen, exposities en performances. BackBone was erbij met de improvisatie performance 3D Poetry, waarbij het publiek de performers woorden ter inspiratie biedt. Deze 20 minuten durende voorstelling is een meltingpot van interactie, improvisatie, dans, spoken word en muziek. Bedankt Rotterdam Uitdagen! Wat was het te gek om bij jullie te mogen staan met 3D Poetry! 

Concept: Alida Dors
Dans: Bilal Bachir
Spoken word: Guus van der Steen
Muziek: DJ Lovesupreme