Nieuws

Or Die Trying in reprise

Aanstaande donderdag keert de multidisciplinaire voorstelling voor dromers en vechters terug in Theater Rotterdam. Daarna zal de voorstelling onder andere te zien zijn in Frascati Amsterdam en Deventer Schouwburg.

In 2019 maakte Alida Dors met BackBone Or Die Trying. In het najaar van 2021 keert deze multidisciplinaire voorstelling terug onder de vleugels van Theater Rotterdam. Op intelligente en intrigerende wijze brengen drie mannelijke dansers en vier vrouwelijke boksers in deze dance chronicle thema’s als wilskracht en doorzettingsvermogen over het voetlicht. Ze gaan keihard op zoek naar de beste versie van zichzelf en nemen publiek mee in hun innerlijke strijd.

Klik hier voor de complete tourlijst!

Kaap Liefde

In samenwerking met Raymi Sambo Maakt

Na een stil theaterseizoen zijn de voorbereidingen voor de nieuwe voorstelling Kaap Liefde in volle gang. Een samenwerking tussen BackBone en Raymi Sambo Maakt over liefde, (on)macht en wraak.

Tijdens een vakantie in een Afrikaans land wordt de overwerkte Astrid verliefd op Kofi. Hij reist met haar mee terug en in Nederland krijgen ze een tweeling. Het leven samen blijkt niet zo rooskleurig als op het prachtige palmstrand. Wanneer er voor hem geen plek meer is in Astrids leven haalt een radeloze Kofi zijn kinderen van het schoolplein en vertrekt. Met een op sensatie beluste televisieploeg reist Astrid hem na. De klopjacht op Kofi begint.

Kaap Liefde zal op 18 september in premiere gaan, op 16 en 17 september zijn de try-outs. Klik hier voor de volledige tourlijst

TOGETHER X ALPH van Donna Chittick

De eerste tour van onze nieuwe maker

Maak kennis met de signatuur van choreografe Donna Chittick die met haar double bill Together X ALPH haar visie op sisterhood en brotherhood met je deelt. Vanaf augustus zal ze met deze spraakmakende voorstellingen door heel Nederland touren.

In Together tonen vier danseressen ons de vrouwen van nu: zelfverzekerd, tegelijkertijd stoer en breekbaar, samen. Donna Chittick haalde hiervoor niet alleen inspiratie uit haar haar eigen leven, maar ook uit het alledaagse leven van de zelfstandige vrouw en de levenskeuzes die op haar pad komen. Wie beïnvloeden je op je levenspad? Welke rol speelt je leefomgeving?

Haar tweede dansvoorstelling ALPH weerspiegelt masculiene energie. Vier dansers nemen ons mee in hun wereld. Trots, kracht en zelfvertrouwen lijken te leiden tot onderlinge rivaliteit. Toch zijn de mannen ook verbonden door een worsteling die ze in elkaar herkennen. Een gemeenschappelijke strijd die ze verbindt en ze tegelijkertijd lijkt te dwingen in de rol van de alfa man.

Choreografe Donna Chittick is een van de nieuwe makers die de komende tijd door zowel BackBone als het Fonds Podiumkunsten wordt ondersteund. De eerste stops zijn Theaterfestival Boulevard in augustus en het Fringe festival in September. Check de volledige tourlijst via deze link!

Werk samen met Alida Dors

RIOT en Or Die Trying

Alida Dors zoekt voor twee voorstellingen die komend seizoen gaan toeren dansers (man/vrouw/genderneutraal) met een stevige hiphop basis. Je bent inzetbaar op verschillende plekken in de voorstelling en werkt intensief samen met de kerndansers en artistieke crew van Alida Dors. 

Wat we zoeken: Hiphop is je basis, maar je durft voorbij die danstaal te denken en te bewegen. Je beschikt over meerdere dansstijlen en kunt ons verrassen met een combinatie die rauw is. Jouw bijdrage aan het artistieke proces is essentieel en je beschikt daarom over een open karakter met lef. Je staat open voor coaching en kunt goed omgaan met feedback. Je houdt van samenwerken en voelt je verbonden met het werk van Alida Dors. Dit laatste lezen we graag terug in je motivatiebrief.
 
De voorstellingen zullen gaan toeren komende herfst en winter. De auditie zal plaatsvinden op woensdag 7 juli van 10:00 tot 20:00 in Theater Rotterdam.  

Interesse? Stuur uiterlijk 2 juli je motivatiebrief, CV, max 3 foto’s en een link naar een video van jezelf en/of een wetransferlink naar productie@backboneconnects.nl ter attentie van Angelique van Beckhoven.

Auditie oproep voor Kaap Liefde

BackBone zoekt young professionals

Dans jij mee in de nieuwe voorstelling Kaap Liefde van Raymi Sambo waarvan Donna Chittick de choreografie doet? Hiervoor zoeken we zowel jonge allround hiphop als moderne dansers.

Over Kaap Liefde: Tijdens een vakantie in een Afrikaans land wordt de overwerkte Astrid verliefd op Kofi. Hij reist met haar mee terug en in Nederland krijgen ze een tweeling. Het leven samen blijkt niet zo rooskleurig als op het prachtige palmstrand. Wanneer er voor hem geen plek meer is in Astrids leven haalt een radeloze Kofi zijn kinderen van het schoolplein en vertrekt. Met een op sensatie beluste televisieploeg reist Astrid hem na. De klopjacht op Kofi begint.

Kaap Liefde is een voorstelling over liefde, (on)macht en wraak. Geïnspireerd op het TV-programma ‘Ontvoerd’ waarin het verhaal van de ‘dader’ niet in beeld komt. Raymi Sambo en de makers vragen zich af: ‘Wat is zijn verhaal?’ Wat laat de televisie ons wel of niet zien? ‘Wanneer ben je dader en wanneer slachtoffer?’

BackBone zoekt meerdere young professionals en we hebben een stageplek voor een dansstudent. De repetitieperiode duurt van 2 augustus t/m 15 september 2021. Try-outs zijn 16 en 17 september met daaropvolgend de première op 18 september. De Voorstelling zal touren in tussen oktober 2021 en december 2021. Interesse? Stuur je Cv en 1 dansvideo/showreel van jezelf naar publiciteit@backboneconnects.nl

Deadline voor je aanmelding is 30 juni. De auditie vindt plaats op 4 juli in de studio's van Solid Ground. Tot dan?