Nieuws

Built for it op de Parade en NPO2

Terwijl de voorbereidingen van onze nieuwe voorstelling True Colors al in volle gang zijn, heeft de tournee van Built for it nog een mooi zomers staartje gekregen met een voorstelling (festivalversie) op de Parade! In Rotterdam zocht journalist en DJ Andrew Makkinga ons op en maakte een reportage voor Podium on tour. Kijk hier de uitzending terug (vanaf de 20e minuut)! Deze week zie je ons nog op de Parade in Utrecht en 13 t/m 16 augustus in Amsterdam. Verder staan we ook nog op het podium van het Vondelpark Openluchttheater. Check de agenda in deze nieuwsbrief voor alle bijgeboekte data!

Laatste kans om Built for it te zien

Het einde van een tournee doet altijd een beetje pijn. Daarom zijn we erg blij dat er nog een aantal shows bij zijn gekomen! Zo staan we zondag 15 mei met een korte versie van Built for it op het grootste dansevent van Rotterdam: Rotterdam Danst en in de zomer reizen we mee met De Parade - mede mogelijk gemaakt door Productiehuis Rotterdam!

BackBone partner van het nieuwe Theater Rotterdam

In 2017 fuseren het Ro Theater, Rotterdamse Schouwburg en Productiehuis Rotterdam tot Theater Rotterdam. Het nieuwe stadstheater maakt en presenteert grootstedelijk geïnspireerd, internationaal én interdisciplinair theater dat risico’s neemt en discussie opzoekt. BackBone is trots dat zij als vaste partner van Theater Rotterdam samen met BackBone de handen ineenslaan om bijzondere projecten te realiseren. Wij kijken er ontzettend naar uit!

Alle remmen los in Bronsttijd

Tijdens de Nederlandse Dansdagen in Maastricht begin deze maand, was het drieluik JUBEL te zien: een jubileumvoorstelling in het kader van 25 jaar Danstheater AYA. Alida maakte één van de choreografieën met het werk van AYA als uitgangspunt. Zij stortte zich op Bronsttijd (1996) van Wies Bloemen en maakte een duet waarin zij haar eigenzinnige reatie geeft op alle tegenstrijdige gevoelens die ontstaan wanneer je innig naar iemand verlangt. In Alida’s Bronsttijd (2015) draaien de dansers zonder aanraken om elkaar heen, gedreven door onzekerheid over de houdbaarheid van het verlangen.

‘Alida Dors Dors laat alle remmen los in Bronsttijd. (…) Ze geeft Bronsttijd haar eigen kleur. De dansers staan onder stroom, ze stuiteren van de feromonen en weten zich geen raad met de hunkering naar elkaar. Ze raken elkaar met geen vinger aan en daardoor spat de spanning van het toneel af.’
Dansmagazine

Bronsttijd kon rekenen op laaiend enthousiaste reacties van journalisten en programmeurs uit binnen- en buitenland. De voorstelling is nog te zien op donderdag 19 november in De Meervaart in Amsterdam en op vrijdag 20 november in het Maaspodium in Rotterdam. Don't miss it!

Built for it in premiere

De laatste repetities zijn in volle gang, de eerste try outs staan voor de deur en de premièredatum is bekend. De nieuwste voorstelling Built for it is een feit. We. Are. Excited!

Built for it is een ontroerende oproep tot empathie. Zeven dansers proberen zich te bevrijden van hardnekkige stigma’s en vooroordelen. Is het als individu mogelijk om hieruit los te breken?

Speciaal voor deze voorstelling werkte Alida Dors samen met woordkunstenaar en rapper Typhoon. Zijn teksten zijn een ultieme verrijking van de choreografie waarin de persoonlijke zoektocht naar autonomie en een eigen stem centraal staat. 

Built for it gaat op donderdag 12 november in première in de Rotterdamse Schouwburg. Daarna gaat de voorstelling op tournee.