Nieuws

BackBone opent nieuw cultureel seizoen Theater Rotterdam

Op 8 september trapt BackBone het nieuwe culturele seizoen van Theater Rotterdam af! Met het bijzondere improvisatiestuk 3D Poetry dagen wij de bezoeker uit om ons te inspireren. Reik ons woorden aan en wij tonen onze poëzie. 3D Poetry is interactie, improvisatie, dans, spoken word en muziek. Inspireer ons en laat je inspireren!

Concept | Alida Dors
Dans | Delano Spenrath of Pom Arnold of Bilal Bachir
Spoken word | Guus van der Steen
Muziek | DJ Lovesupreme

Festival Mokum ID in Theater Bellevue

ISH, Likeminds, VIG|Raymi Sambo, Da Bounce, BackBone en Theater Bellevue gaan een tof Amsterdams feessie bouwe!
Mokum ID – met theater, dans, comedy, film en clubnights van Vieze Poezendek, DJ Lucy Love en DJ Lovespureme. 

Festival Mokum ID is het podium voor de artistieke godenzonen van ISH, Likeminds, VIG|Raymi Sambo, Da Bounce en Theater Bellevue. Het is een viering van het enige echte smoelwerk van Amsterdam: een mix van acteurs, DJ’s, stand-uppers, dansers, nachtburgemeesters en had-je-me-maar’s die kleur geven aan de stad. Een festival voor iedere Amsterdammer die zich Amsterdammer voelt. 

Waar is Mokum? Waar is de gein? Waar zijn de krakers, de stakers, de kronkels en kolereleiers? Waar zijn de onverenigbaren, die met schijt aan de bierfiets, doen wat ze doen, aan gezelligheid ten onder, schieten om te scoren, zingen naar de Westertoren, om op rokjesdag de stad uit het raam te hangen als een oude stoffige mat? 

Wat kijk je lang? Ja. Omdat er iets te zien valt, verdomme!

http://www.theaterbellevue.nl/zoeken/?q=mokum+id

Lees meer...

True Colors in premiere

Na maandenlang repeteren in Het Klooster in Woerden, in Tanzhaus NRW in Düsseldorf en de Rotterdamse Schouwburg is het dan bijna zover: de première van True Colors. Onze nieuwste voorstelling in samenwerking met muziektheatergezelschap Silbersee gaat over de zoektocht naar de ware persoon achter onze online identiteit. Over hoe we ons mooier voor doen dan we zijn. Over de strijd om verhullende beelden in stand te houden. In True Colors zien we wat we het liefst verborgen houden... True Colors heeft een try out op vrijdag 27 januari en gaat in première op zaterdag 28 januari 2017 in Theater Bellevue in Amsterdam. Daarna doet de voorstelling meer dan 30 toursteden aan in zowel Nederland als Duitsland.

Built for it: the final

Al vaker riepen we: dit is de allerlaatste voorstelling van Built for it! Maar steeds kwam er weer een mooie gelegenheid... Met als hoogtepunt de eregalerij van het Rijksmuseum waar we dansten tussen de Rembrandts en Vermeers. En kort geleden nog, na de speech van minister Bussemaker op de jaarlijkse conferentie Cultuur in Beeld in Rotterdam (bekijk de video!). Hoewel we voorzichtig zijn geworden, lijkt deze maand dan echt de allerlaatste voorstelling van Built fot it gedanst te worden. Vrijdag 20 januari, in De Meervaart, tijdens het Theaterweekend. Tot dan!

Auditie: BackBone zoekt danseres

Voor de nieuwe voorstelling True Colors is dansgezelschap BackBone van choreografe Alida Dors op zoek naar een sterke en fysieke danseres met lef en een open karakter. Ze beschikt over meerdere dansstijlen en durft voorbij vorm te denken en te bewegen.  Ze heeft ruime ervaring opgedaan als danseres in dansvoorstellingen. De bijdrage van de danseres aan het artistieke proces is essentieel.

In haar werk vermengt Alida Dors elementen van de hiphop met een eigentijdse danstaal. Waar er in de hiphop vaak enkel vanuit de emotie en de show wordt gecreëerd, is Alida van begin af aan op zoek naar een andere zeggingskracht. Zij kijkt verder dan alleen de techniek, stapjes en trucs, rekt de spanningsboog op, brengt het spektakelgehalte terug tot een minimum om daadwerkelijk tot de essentie te komen. BackBone’s dansers zijn vaak performers met een tweetaligheid, ze beheersen een hiphopdansstijl en hebben zich ook een andere danstaal eigen gemaakt. Daarnaast zijn het opvallende personality’s. In de overtuiging dat dans verandering kan creëren en sociale cohesie kan bevorderen, zet BackBone dans in om sociaal maatschappelijke kwesties aan te kaarten en verschillende groepen bij elkaar te brengen.

Lees meer...