Nieuws

Trailer Rebound

Rebound bijna in premiere

De laatste week repetities gaan van start voor de nieuwste dansvoorstelling Rebound. Tijdens deze laatste week, ook wel montageweek genoemd, komen alle afzonderlijke puzzelstukjes samen en worden de puntjes op de i gezet. De dagen zijn lang, er vallen veel zweetdruppels en er hangt een bijzondere saamhorige sfeer. Een spannende periode waarin wordt toegewerkt naar de try-out op 11 januari en de feestelijke première op 12 januari. 
Nieuwsgierig naar waar we nou precies mee bezig zijn? Bekijk de trailer van Rebound HIER 

BackBone zoekt marketing stagiaire

Gaat jouw hart sneller kloppen van cultuur? Vind jij het leuk om in een dynamische en creatieve omgeving te werken?  Wil jij een kijkje achter de schermen in het theater? Ben jij graag omringd door jonge gemotiveerde mensen? Dan is een stage bij BackBone en Solid Ground Movement de juiste plek voor jou.

BackBone en Solid Ground Movement zijn broer en zus van elkaar. Solid Ground Movement is de eerste hiphopdansschool van Amsterdam. Onder artistieke leiding van Alida Dors en Bryan Druiventak leren jongeren zich uiten doormiddel van hiphopdans. BackBone is het Amsterdam based hiphop dansgezelschap van Alida.  Dansers van BackBone kun je herkennen van Michael Jackson The Immortal World Tour, X-Factor, Dance Dance Dance en vele theaterproducties en festivals. BackBone maakt dansvoorstellingen voor in het theater en in de publieke ruimte.


Dit ga je leren
Tijdens jouw stage ga je meewerken op marketing en communicatie gebied.
Je gaat je voor BackBone en Solid Ground Movement onder andere bezig houden met:
- het opzetten en uitvoeren van een social media strategie
- de website google analytics proof maken
- helpen bij het uitvoeren van de marketing strategie
- het doen van publieksonderzoek in de theaters
- helpen met marketingactiviteiten on spot in het theater  

Daarnaast is er veel ruimte voor eigen inbreng, creativiteit en het oppakken van eigen projecten.
 

Lees meer...

Rebound

De urban dansvoorstelling van 2019

Na een succesvol tournee met Speak Up! zijn de voorbereidingen voor de nieuwe urban dansvoorstelling van 2019 in volle gang. 
Vanaf oktober starten de repetities voor Rebound, een remake van het werk van Conny Janssen uit 2005. 

Net als Conny onderzoekt Alida Dors het begrip ‘veerkracht’. Alida laat zich onder andere inspireren door de vele vluchtelingen en asielzoekers die opnieuw hun identiteit moeten hervinden, het begrip ‘glazen plafond’ en soortgelijke beklemmende situaties. De dansers ontwikkelen breekbaar, strijdbaar en gepassioneerd hun eigen verhaal, waarin ze geconfronteerd worden met zelf opgelegde en sociale structuren.

Rebound gaat op 12 januari 2019 in première in Theater Bellevue 
 

BackBone op Holland Festival 2018

Each one teach one

Afgelopen zaterdag 9 juni organiseerde BackBone samen met Holland Festival, Solid Ground Movement en de Franse choreograaf Anne Nguyen een speciale middag over urban dance in het danstheaterveld. 'Each one teach one' is een veel gehoord hiphopcredo en was het credo van deze middag. 

Onder leiding van Elten Kiene en moderator Peggy Olislaegers gingen Alida Dors en de Franse choreograaf Anne Nguyen in gesprek met dansers en theatermakers. Onder andere over de ontwikkeling van hiphop (van straat naar theater), diversiteit binnen het genre en de doorstroom naar het professionele werkveld. Het was een middag vol interessante gesprekken die werden afgewisseld met toffe presentaties van urban dansgroepen.

 

The Sorcery

The Sorcery is een vernieuwend concept van hiphop choreograaf Alida Dors, waarin zij choreografen uitnodigt om samen, vanuit dezelfde bron (hiphop) en een overkoepelend thema maar met ieder een eigen artistieke invulling, een voorstelling te creëren. Na de voorstelling volgt een gesprek over de samenwerking en het gebruik van hun hiphopbronnen.

Ze ontmoetten elkaar tijdens een panelgesprek over het gebruik van muziek in eigen werk. Hun grote liefde voor de hiphopcultuur is wat hen verbindt. Nu delen zij het podium met een double bill: The Sorcery Part 1. De toonaangevende Nederlandse hiphop choreograaf Alida Dors en de getalenteerde Duitse hiphop danser en choreograaf Takao Baba, bundelen hun krachten voor The Sorcery Part 1. 

Met vier dansers samengesteld uit elkaars crew en met een overkoepelend thema, geven zij hun persoonlijke artistieke ‘flavour’ aan deze voorstelling. In ieder 20 minuten neemt Alida je tijdens F*** My Keeper en Takao tijdens ,,Lim It'' je mee in hun perspectief op de kracht van zelf opgelegde en sociale structuren. Onze eigen denkwereld kan onze ergste vijand zijn. Wat en wie bepaalt uiteindelijk welke paden door wie bewandeld worden? 

Voor meer informatie en het boeken van The Sorcery contact publiciteit@backboneconnects.nl